Şehrin huzur ve güvenliği için 7/24 sahada görev yapan Balıkesir İtfaiyesi, 680 personel ve 172 araç kapasitesi ile güçlü ve tecrübeli kadrosunun olaylara müdahale hızını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yangın ve acil durumlara karşı hazırlık seviyelerini artırmak için teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Göreve yeni başlayan 16 personelin katıldığı eğitimlerdeki tatbikatlar gerçeği aratmadı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangın, trafik kazaları ve kurtarma gibi olaylarda daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek için hizmet içi eğitimde buluştu. Göreve yeni başlayan 16 itfaiye personeline 80 saatlik teorik eğitimlerini bitirmelerinin ardından 40 saatlik bir uygulama eğitimi verildi. Temel itfaiyeci eğitiminde koruyucu ekipman kullanımından yangında yön bulmaya, ısıya dayanıklılık eğitiminden trafik kazasına müdahaleye kadar pek çok konuda eğitim aldılar. Sahada karşılaşılabilecek gerçek durumların senaryolaştırıldığı eğitimlerde itfaiyeciler büyük bir özveriyle mücadele ederek yangını söndürdü.
BALIKESİR İTFAİYESİ ARTIK DAHA GÜÇLÜ
Balıkesir itfaiyesinin her geçen gün güçlendiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, “Balıkesir İtfaiyemiz, Türkiye’nin en başarılı sayılı itfaiyelerinden biri. Biz de ekibimizi güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olaylara hızlı ve etkili müdahalelerde bulunabilmek için özellikle de aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza teorik ve uygulamalı temel itfaiyecilik eğitimi veriliyor. Tehlikeye düşmüş her canlının imdadına koşmak için tüm ekiplerimizle 7 gün 24 saat görev başındayız.” ifadelerini kullandı.
“BİR CAN KURTARDIĞIMIZDA
VERDİĞİ MUTLULUK TARİF EDİLEMEZ”
Mesleğini çok severek ve isteyerek seçtiğini söyleyen itfaiyeci Aylin Günsel “Burada hizmet içi eğitimimizi görüyoruz. İtfaiyenin yaptığı işler, yangın söndürme; ülkemizde zaten görüyorsunuz son zamanlarda doğal afetler, yangınlar çoğaldı. Benim de ülkeme, dünyaya bir katkım bulunması adına bu işi seçtim. Açıkçası bölümümden ve yaptığım işten çok memnunum. Bu işi canı gönülden yapmak yeterli bizim için. Çünkü bir can kurtardığınızda, hayvan olsun ya da insan olsun hiç fark etmez; verdiği mutluluk tarif bile edilemez. Biz burada eğitimdeyiz ama eğitimde söndürdüğümüz yangının alevinin bile sönüşünü görmek bizi mutlu ediyor.” dedi.
“HAYAT KURTARMAYI SEVİYORUZ”
Balya Grup Amirliğinde itfaiye eri olarak görev yapan Hamit Önel “Eğitimlerimiz gayet güzel geçiyor. Yangın eğitimimiz vardı. Araç yangını, alevler içinde karanlıkta yön bulma, aynı şekilde yangın odası dediğimiz yerde 1000 °C gibi bir sıcaklık vardı. Ben de oradan içeriden yeni çıktım. Biraz o yüzden soluk soluğa kaldım. Eğitimlerimiz gayet güzel, hocalarımız deneyimli. İtfaiyecilik çok güzel. Hayat kurtarmayı, can kurtarmayı seviyoruz. Edremit’ten, Burhaniye’den, Bandırma’dan gelen, Altıeylül’de görev yapan arkadaşlarımız var. Ben Balya’dan geliyorum. Eğitimlerimiz de oldukça güzeldi.” İfadelerini kullandı.
“İYİ Kİ İTFAİYEDE ÇALIŞIYORUM”
Eğitimlerde gerçek durumların senaryolaştırılmasıyla olaylara nasıl müdahale ettiklerini anlatan Didem Kaykın “Öncelikle ısıya ne kadar dayanıklılığımızın olduğunu ölçüyoruz. Cansız manken çıkarmaya çalışıyoruz. Arama kurtarmalarımız, trafik kazalarımız var. Ben aynı zamanda deprem bölgesine gönüllü olarak gittim. İtfaiyeyi seçmemin en büyük artısı orada itfaiyeci abilerin ne kadar canla başla çalıştığını görmek. Orada kurtarma çalışmaları sırasında bir can çıkardıklarındaki yüz ifadelerine bakmak en büyük artısı zaten. O yüzden iyi ki itfaiyede çalışıyorum.” Diyerek me…
Kaynak: haberpostasi.net.tr